7.3 C
Brno
Sobota, 12 října, 2024
- Reklama -časopis
DomůRady a NávodyPřipravte si středomořskou specialitu doma: Slávky na víně s máslovou omáčkou jsou...

Připravte si středomořskou specialitu doma: Slávky na víně s máslovou omáčkou jsou skutečnou delikatesou

K létu jaksi přirozeně patří lehčí jídla. Pokud patříte mezi milovnice středomořské kuchyně, teď si přijdete na své.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

1,5 kg slávek
olivový olej
0,5l vína
4 stroužky česneku
50 g másla
3 menší šalotky
pár cherry rajčat
rozmarýn
sůl
černý pepř
petrželka
Mohlo by vás zajímat: Nadýchané tvarohově povidlové buchty: Zkuste přidat jednu ingredienci, aby vydržely dlouho čerstvé

Bowl of fresh mussels moules mariniere

POSTUP:

Slávky namočíme na 10 minut do vlažné vody. Mezitím si orestujeme šalotku s česnekem na olivovém oleji. Přidáme rajčata. Potom zalijeme vínem, necháme vařit a vložíme slávky s rozmarýnem. Podusíme 5-8 minut, dokud se slávky neotevře. Přimícháme máslo, osolíme a opepříme podle chuti.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek