7.3 C
Brno
Sobota, 12 října, 2024
- Reklama -časopis
DomůRady a NávodyTvaroh vždy jinak. A je i pro ty, kteří si chtějí udržet...

Tvaroh vždy jinak. A je i pro ty, kteří si chtějí udržet linii

Tvaroh je jako malý zázrak. Dá se z něj péct, vařit, používat syrový, na slano, na sladce a jídla z něj jsou vždy stejně chutná. Navíc je zdravý a dají se z něj dělat chutné dezerty i pro lidi, kteří si chtějí udržet linii či pro diabetiky.

Navíc je zdravý a dají se z něj dělat chutné dezerty i pro lidi, kteří si chtějí udržet linii či pro diabetiky.
Tvarohově-smetanový dort s malinami
Na 4 porce potřebujeme:
Těsto: 3 vejce, 120 g moučkového cukru, 120 g hladké mouky

Tvarohový krém: 2 smetany ke šlehání, 250 g jemného tvarohu, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 plátky želatiny

Malinové želé: 150 g mražených malin, 2 PL moučkového cukru, 2 plátky želatiny

Postup:
Žloutky oddělíme od bílků, přidáme cukr a utřeme do pěny. Bílky utřeme se špetkou soli, přidáme ke žloutkům, přisypeme mouku a utřeme hladké těsto. Nalijeme do připravené formy (průměr 24 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 20–25 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  1. Maliny zahřejeme, smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu (plátky namočené ve studené vodě necháme změknout a poté zahřejeme). Smetanu vyšleháme a část odložíme na ozdobení dortu. Tvaroh utřeme s cukrem. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do tvarohu a přimícháme vyšlehanou šlehačku.
  2. Polovinu tvarohové směsi dáme na upečený vychladlý korpus, přelijeme polovinou malin a lehce je vmícháme do tvarohu. Přidáme druhou polovinu, navrch dáme opět zbylou část malin a opačným koncem lžičky vmícháme lehce do tvarohu. Odložíme do chladničky na 3 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čerstvými malinami.

Vařeškův tip: I zde můžeme bez problémů nahradit klasický cukr březovým.

Zbavte se břišního tuku díky stravě. Tato jídla vám pomohou
Cuketní omeleta s paprikovo-tvarohovou nádivkou
Na 4 porce potřebujeme:
200 g cukety, 8 vajec, 100 ml mléka, 50 g strouhaného sýra gouda, sůl, pepř, 1 červená masitá paprika, 250 g jemného tvarohu, 1 čl. citrónové šťávy, 1 čl. pažitky, 1 balení čerstvé rukoly, olej

Postup:

  1. Cuketu omyjeme, na hrubém struhadle nastrouháme a osolíme. Mléko smícháme s vajíčky, se sýrem, osolíme, opepříme a přidáme cuketu zbavenou přebytečné šťávy. Upečeme 4 omelety.
  2. Papriku omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, část odložíme stranou. Tvaroh utřeme dohladka, přidáme citrónovou šťávu, osolíme opepříme, přidáme pažitku, větší část papriky a zamícháme. Na omeletu naneseme 3 lžíce tvarohové nádivky, posypeme rukolou a zbylými kostkami papriky, přendáme a podáváme.

Vařeškův tip: Toto jídlo je vhodné k snídani, odpolední svačinu nebo nakrájené na gril párty.


Tip redakce: Staňte se hvězdou kuchyně a potěšte své hosty novými, chutnými recepty.


zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek